Idag var det lite mer höstkänsla ute och då passar det väl bra med en gryta.
Fläskytterfilégryta med purjo och mango chutney 10 propoints
4 portioner
500 g fläskytterfilé skuren i tärningar
salt, svartpeppar
1 tsk olja
1 purjolök, strimlade
1 gul lök, i bitar
1/2 dl mango chutney
1/2 tsk ingefära
2 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl minimjölk
1 dl vatten
1 köttbujongtärning
1 1/2 tsk kinesisk soja
Lite brun majsenaredning som strös direkt i såsen
8 potatisar
Salta och peppra köttet. Bryn det.
Lägg över i gryta och bryn därefter purjolöken.
Placera löken i grytan tillsammans med mango chutney, ingefära, grädde, mjölk, vatten, tärning och soja.
Låt småkoka en stund. Red av skyn med redningen.
Servera med kokt potatis.
Jättgott!
Over & out!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar