torsdag 29 augusti 2013

Fläskytterfilégryta med purjo och mango chutney 10 propoints

Idag var det lite mer höstkänsla ute och då passar det väl bra med en gryta.

Fläskytterfilégryta med purjo och mango chutney 10 propoints
4 portioner

500 g fläskytterfilé skuren i tärningar
salt, svartpeppar
1 tsk olja
1 purjolök, strimlade
1 gul lök, i bitar
1/2 dl mango chutney
1/2 tsk ingefära
2 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl minimjölk
1 dl vatten
1 köttbujongtärning
1 1/2 tsk kinesisk soja
Lite brun majsenaredning som strös direkt i såsen

8 potatisar

Salta och peppra köttet. Bryn det. 
Lägg över i gryta och bryn därefter purjolöken.

Placera löken i grytan tillsammans med mango chutney, ingefära, grädde, mjölk, vatten, tärning och soja. 
Låt småkoka en stund. Red av skyn med redningen.

Servera med kokt potatis.

Jättgott!

Over & out!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar