onsdag 28 augusti 2013

Korv med stuvad vitkål 8 propoints

Dax att laga till våra egentillverkade korvar från Taylors & Jones.

Korv med stuvad vitkål 8 propoints
4 portioner

4 korvar med hög kötthalt á 100 gram (max 10% fett)
Vi använde Cumberland style pork - Tylers & Jones
ca 700 gram vitkål
3 dl minimjölk
3 msk mjöl
1,5 msk flytande milda
Salt & vitpeppar

Strimla vitkålen. Koka upp vatten med rikligt med salt och koka kålen ca 10 min tills den är nästan mjuk. Häll av vattnet.

Smält smör i en kastrull. Pudra över mjölet och tillsätt mjölk lite i taget. Låt koka ca 10 min. Smaka av med salt & peppar. Tillsätt kålen och värm upp.

Lägg korven på ett teflonark på en plåt. Stek i ugn på ca 200 grader i ca 10 min, vänd på korven och stek ytterligare 8-10 min. Detta är ett superbra sätt att spara points och korven spricker inte så lätt.

Servera korv med vitkål och valfria tillbehör.

Over & out!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar