Fredrik var iväg och handlade lite & kom hem från Mio med lite roliga prylar. Tex en härlig hund i läder. Vi har döpt honom till Lojjebossen.
Det här härliga förrättsreceptet hittade jag på ica.se. Är ju egentligen ingen fan av krabba men det här var gott.
Krabbtoast med pocherat ägg och höstlökscrudité 6 propoints
4 portioner
Crudité
1 dl blandade, fint skivade löksorter tex rödlök, salladslök, silverlök, purjolök, gräslök och schalottenlök
2/3 msk färskpressad citronjuice
2/3 msk olivolja
2/3 krm salt
Krabbröra
2 burkar krabbkött eller ca 260 gram plockat krabbkött
1/3 dl crème fraiche
1 dl finskuren dill
2/3 msk färskpressad citronjuice
2/3 krm salt
2/3 krm peppar
Pocherat ägg
4 ägg
1/2 dl ättiksprit (12%)
2 tsk salt
Toast
4 skivor formbröd
Crudité:
4 skivor formbröd
Crudité:
Lägg löken i isvatten ca 1 timme. Häll av vattnet. Blanda löken med citronjuice, olja och salt.
Krabbröra:
Blanda krabbkött, crème fraiche, dill och citronjuice. Krydda med salt och peppar.
Pocherat ägg: Knäck äggen i koppar. Koka upp ca 2 liter vatten med salt & ättika i en vid kastrull. Häll försiktigt ner ägg i det kokande vattnet. Låt äggen sjuda i ca 4 minuter.
Lyft upp äggen med enhålslev och lägg dem i kallt vatten. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
Pocherat ägg: Knäck äggen i koppar. Koka upp ca 2 liter vatten med salt & ättika i en vid kastrull. Häll försiktigt ner ägg i det kokande vattnet. Låt äggen sjuda i ca 4 minuter.
Lyft upp äggen med enhålslev och lägg dem i kallt vatten. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
Vilken fin Lojjeboss!
SvaraRadera