Ännu en rätt med inspiration från Mitt kök på TV4 men har ju gjort om det lite i vanlig ordning.
Sommarsallad med varmrökt fisk 11 propoints
4 portioner
400 gram varmrökt fisk tex lax
400 g färskpotatis
Isbergsallad
1 knippe rädisor
1 gurka
Tomater
4 ägg
1 rödlök
Tomater
4 ägg
1 rödlök
Sockerärtor
Dressing:
Dressing:
1 citron, rivet skal
1 msk hackad gräslök
2 dl turkisk yoghurt, max 8 %
1 msk hackad gräslök
2 dl turkisk yoghurt, max 8 %
1 tsk honung
Salt och svartpeppar
Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen och börja med dressingen.
Salt och svartpeppar
Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen och börja med dressingen.
Blanda yoghurt med honung, salt och peppar, tillsätt även citronskalet från en tvättad citron och gärna lite pressad också. Tillsätt hackad gräslök. Låt dressingen stå kallt innan servering.
Kyl äggen efter att de kokat klart och skär dem först vid servering.
Klyfta ner rädisorna i önskad storlek.
Klyfta ner rädisorna i önskad storlek.
Bryt loss köttet från fisken och ta bort eventuella ben och skinnet.
Skär löken tunt och skiva den kokta potatisen.
Hacka sallad och lägg på ett fat.
Toppa med potatis, lax, lök, ägg, strimlade sockerärtor, gurka, tomat och rädisor.
Toppa med potatis, lax, lök, ägg, strimlade sockerärtor, gurka, tomat och rädisor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar