lördag 3 januari 2015

Cordon Bleu - Schweizerschnitzel 16 propoints

Lite slarv runt jul & nyår har det blivit och dagens recept är ju knappast vitktväktar vänligt, men åååå så gott.

Cordon Bleu - Schweizerschnitzel 16 propoints
2 portioner

Skinksnitzel 4,0 skivor (ca 300 g)
4 skivor ost max 17%
2 skivor rökt skinka 
1 msk smör till stekning

Panering:
1 Ägg
1 dl ströbröd (ca hälften används)
1/2 dl vetemjöl
Salt & peppar

Tillbehör:
4 potatis
1 gul lök
2 spray olja
Salt & peppar

Skala och strimla potatis och lök. Lägg i kallt vatten och låt sedan rinna av på hushållspapper innan tillagning.

Banka ut snitzlarna till dubbel storlek.

Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik. Lägg ut en köttskiva, strö över ost, lägg på en skinkskiva och överst en köttskiva till. Pensla kanten med lite äggvisp. Tryck till kanten.
Blanda mjöl med salt och peppar på en tallrik. Häll ströbröd på en annan tallrik. Doppa köttet i vetemjöl, sedan i äggsmet och sist i ströbröd. Tryck till kanterna igen. Låt torka en stund.

Blanda lök och potatis och lägg på teflonfolie, spraya med olja och krydda efter tycke & smak. Stek i ugn på 225 grader ca 25 minuter.

Hetta upp rikligt med smör i panna på medelvärme. Stek schnitzlarna cirka 5 minuter på var sida till gyllenbrun färg. Obs, ströbrödspanering blir lätt bränt.

Servera med potatis & kanske nån grönsak.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar