Ugnsstekt kyckling med päron 12 propoints
2 portioner
300 gram kycklingfilé
1/4 förpackning philadelphia light
1/2 päron
1/2 tärning kycklingbuljong
1/2 tsk malen Ingefära
1 1/2 dl lättmjölk
1 spray olja
1/2 msk smör
1/2 msk vetemjöl
1 vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar
Till servering:
1 dl ris
125 gram haricots Verts
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka 1dl ris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg ca 300 g kycklingfilé i en ugnsform. Spreja över olja och krydda med 1/4 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min eller tills kycklingen är genomstekt. (70grader)
Sås:
Koka ca 125 g haricots verts eller valfri grönsak.
300 gram kycklingfilé
1/4 förpackning philadelphia light
1/2 päron
1/2 tärning kycklingbuljong
1/2 tsk malen Ingefära
1 1/2 dl lättmjölk
1 spray olja
1/2 msk smör
1/2 msk vetemjöl
1 vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar
Till servering:
1 dl ris
125 gram haricots Verts
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka 1dl ris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg ca 300 g kycklingfilé i en ugnsform. Spreja över olja och krydda med 1/4 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min eller tills kycklingen är genomstekt. (70grader)
Sås:
Grovriv 1/2 päron. Smält smör i en liten kastrull och pressa ner 1 vitlöksklyfta. Tillsätt grovrivet päron och 1/2 tsk malen ingefära. Pudra över 1/2 msk vetemjöl.
Rör ner 1 1/2 dl mjölk, och 1/2 tärning kycklingbuljong. Låt puttra 5-7 min och mixa till en slät sås. Smaka av med salt & peppar. Rör ner 1/4 förp färskost och låt bli varmt.
Koka ca 125 g haricots verts eller valfri grönsak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar