Äntligen fredag! Herregud vad veckan gick fort, eller? Det var ju inte ens jobbigt att jobba 5 dagar i sträck!
Men som alltid skönt med helg och den kickar vi igång med matlagning och en god Mojito.
Pineapple Mojito
1 glas
Färsk ananas
Mynta
5cl vit rom
2 cl sockerlag
Sodavatten
Muddla ananas och mynta med sockerlag och rom. Lägg i massor av is och fyll på med sodavatten.
Drick & var glad.
Roséfilé med dragon 12 propoints
4 portioner
600 gram fläskfilé
1 msk smör till stekning
1 msk rosépeppar
1/2 msk torkad dragon
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Sås:
1 schalottenlök
1 1/2 dl köttbuljong
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1/2 msk fransk senap
soja
2 tsk torkad dragon
1 tsk krossad rosepeppar
Skvätt konjak
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
8 potatis
Ta bort hinnor och sånt från filèen, ha den krossade rosèpepparn och dragon i steksmöret. Stek filen runt om så kryddorna kommer på hela filèen. Salta o peppra efter smak o tycke. Lägg på en ugnsform och låt steka klart i ugn 200 grader ca 20-30 min, 70 graders innertemp.
Fräs hackad lök med smör i en kastrull. Pudra över mjöl & späd med grädde & buljong. Tillsätt senap & kryddor. Låt koka ihop.
Skiva köttet och servera tillsammans med såsen & ugnsstekt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar