fredag 16 januari 2015

Rosefilé med dragon 12 propoints

Äntligen fredag! Herregud vad veckan gick fort, eller? Det var ju inte ens jobbigt att jobba 5 dagar i sträck!

Men som alltid skönt med helg och den kickar vi igång med matlagning och en god Mojito.

Pineapple Mojito
1 glas

Färsk ananas
Mynta
5cl vit rom
2 cl sockerlag
Sodavatten

Muddla ananas och mynta med sockerlag och rom. Lägg i massor av is och fyll på med sodavatten.
Drick & var glad.


Roséfilé med dragon 12 propoints
4 portioner

600 gram fläskfilé
1 msk smör till stekning
1 msk rosépeppar
1/2 msk torkad dragon
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Sås:
1 schalottenlök
1 1/2 dl köttbuljong
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1/2 msk fransk senap
soja
2 tsk torkad dragon
1 tsk krossad rosepeppar
Skvätt konjak
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör

8 potatis


Ta bort hinnor och sånt från filèen, ha den krossade rosèpepparn och dragon i steksmöret. Stek filen runt om så kryddorna kommer på hela filèen. Salta o peppra efter smak o tycke. Lägg på en ugnsform och låt steka klart i ugn 200 grader ca 20-30 min, 70 graders innertemp.

Fräs hackad lök med smör i en kastrull. Pudra över mjöl & späd med grädde & buljong. Tillsätt senap & kryddor. Låt koka ihop.

Skiva köttet och servera tillsammans med såsen & ugnsstekt potatis.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar