Kassler florentine 10 propoints
4port
500 g benfri kassler
250 g fryst spenat eller 250 gram färsk förväld.
salt, peppar
1/2 tsk smulad dragon
Salt & peppar
2 schalottenlökar
1 spray olja
2 tomater
Ostsås:
1 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl lättmjölk
1 dl riven ost max 11%
salt, peppar
500 g benfri kassler
250 g fryst spenat eller 250 gram färsk förväld.
salt, peppar
1/2 tsk smulad dragon
Salt & peppar
2 schalottenlökar
1 spray olja
2 tomater
Ostsås:
1 msk margarin
2 msk vetemjöl
4 dl lättmjölk
1 dl riven ost max 11%
salt, peppar
8 potatis
Tina spenaten & krama ur vätskan. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök lätt i lite olja. Krydda med salt, peppar och dragon.
Fördela spenaten i en smord eldfast form. Skär kasslern i skivor och lägg dem ovanpå spenaten. Tärna tomaterna och fördela dem överst.
Smält matfettet till såsen och rör ner mjölet. Späd med mjölk. Låt såsen koka några minuter under fortsatt omrörning. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Låt den smälta. Smaka av.
Häll såsen över kassler och tomathack. Grädda mitt i 250 gradig ugn ca 15-20 minuter eller tills allt är genomvarmt och rätten har fått fin färg.
Tina spenaten & krama ur vätskan. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök lätt i lite olja. Krydda med salt, peppar och dragon.
Fördela spenaten i en smord eldfast form. Skär kasslern i skivor och lägg dem ovanpå spenaten. Tärna tomaterna och fördela dem överst.
Smält matfettet till såsen och rör ner mjölet. Späd med mjölk. Låt såsen koka några minuter under fortsatt omrörning. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Låt den smälta. Smaka av.
Häll såsen över kassler och tomathack. Grädda mitt i 250 gradig ugn ca 15-20 minuter eller tills allt är genomvarmt och rätten har fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar