Idag blev det kotletter med en fräsch potatissallad. Receptet hittade jag på ica.se.
Fläskkotlett med guacamolepotatis 11 propoints
2 portioner
Gucamolepotatis:
320 gram fast potatis
Salt & peppar
1/4 rödlök
1/2 vitlöksklyfta
spansk peppar
1 liten avocado
1/4 lime, pressad saft
Tomatsallad:
2 tomater
1/4 rödlök
1 spray olja
1 tsk vittvinsvinäger
Salt & peppar
Kotletter:
2 fläskkotletter med ben á 150 gram
Smör till stekning
Skala & skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
Skala & finhacka lök & vitlök. Dela, kärna ur & finhacka den spanska pepparn.
Dela, kärna ur & gröp ut köttet ur avocadon. Skär den i grova bitar. Blanda samman med lökhack, spansk peppar & limesaft. Smaka av med salt & peppar.
Häll av vattnet från potatisen och låt den ånga av någon minut. Blanda med avocadoröran.
Stek kotletterna i smör ca 3 min på varje sida. Krydda med salt & peppar.
Skär tomaterna i mindre bitr och hacka löken. Blanda tomater & lök. Blanda ner olja & vinäger. Smaka av med salt & peppar.
Servera potatisen med kotletterna & tomatsalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar