Hoppas ni får en bra nyårsafton så ses vi nästa år med nya recept och en nystart. Lite många pinnar upp på vågen från semester & jul nu, men det åtgärdar vi snart.
Torskrygg med pocherat ägg & vittvinsås 12 propoints
2 port
300 g torskrygg
1 tsk salt
Vitvinssås:
1 1⁄2 schalottenlökar
1 tsk smör
1 dl vitt vin
1 1⁄2 dl fiskbuljong eller kycklingbuljong
1 1⁄2 dl matlagningsgrädde
salt
saften av 1⁄4 citron
1 1⁄2 schalottenlökar
1 tsk smör
1 dl vitt vin
1 1⁄2 dl fiskbuljong eller kycklingbuljong
1 1⁄2 dl matlagningsgrädde
salt
saften av 1⁄4 citron
Pocherade ägg:
2 ägg
vatten
1 msk ättiksprit 12%
salt
Till servering:
4 pressad potatis
Sockerärtor
Finhackad gräslök
Salta fiskfilerna runt om och låt rimma i kyl ca 1 tim.
Skala och finhacka löken. Fräs den på svag värme i lite smör utan att den tar färg. Tillsätt vin, buljong och grädde. Koka ihop tills ca hälften, ca 1 tim. Sila såsen och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt och citronsaft.
Koka upp vatten, ättiksprit och salt i en kastrull. Sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet. När äggvitan stelnat efter 3-4 min är äggen färdiga. Lyft upp dem med en hålslev.
Koka upp ½ dl vatten i en låg, vid panna. Torka av fisken, lägg den i pannan och sjud på svag värme under lock ca 5 min.
Servera fisken med vitvinssås, ägg och pressad potatis. Garnera med kokta sockerärtor och gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar