Härligt med fredag. Tiden går fort när man har roligt, eller mycket på jobbet. Eller både ock :-)
Idag myser vi med en god köttbit med härliga tillbehör. Å kanske några heta vax efter middagen. (gamla hederliga LP skivor enligt maken) haha.
Happy friday på er allihop.
Stekt ryggbiff med färskostsmör, ugnsstekt potatis & tomatsallad 13 propoints
2 portioner
2 st Ryggbiff á 150 gram
Smör till stekning(räknas ej)
300 gram färska champinjoner
1 spray olja
Salt & vitpeppar
Färskostsmör;
20 g rumstempererat smörIdag myser vi med en god köttbit med härliga tillbehör. Å kanske några heta vax efter middagen. (gamla hederliga LP skivor enligt maken) haha.
Happy friday på er allihop.
Stekt ryggbiff med färskostsmör, ugnsstekt potatis & tomatsallad 13 propoints
2 portioner
2 st Ryggbiff á 150 gram
Smör till stekning(räknas ej)
300 gram färska champinjoner
1 spray olja
Salt & vitpeppar
Färskostsmör;
80 gram färskost (jag använde Philadelpia vitlök & örter 11%)
Rör ihop & ställ kallt. Krydda ev med salt & peppar
Tomatsallad:
1 stor bifftomat
1/4 rödlök
1 spray olja
Balsamico crème
Salt & peppar
Basilika
Potatis:
4 potatis
2 spray olja
1 tsk flytande honung
Rivet citronskal ca 1/3 citron
Salt, peppar & pommes frites krydda.
2 spray olja
1 tsk flytande honung
Rivet citronskal ca 1/3 citron
Salt, peppar & pommes frites krydda.
Skala & klyfta potatis. Lägg i ugnsform med teflonfolie. Spraya olja över. Rippla över honung och krydda samt toppa med rivet citronskal. In i ugn ca 25 min på 225 grader.
Klyfta svamp, stek i olja och krydda med salt & vitpeppar.
Salta & peppra biffarna. Stek hastigt i smör i en het panna.
Servera ny stekt kött med färskostsmör, potatis, svamp & tomatsallad. Sjukt gott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar