Japaninspirerad nudelrätt med många goda smaker som får smaklökarna att jubla. Den svala gurksalladen med granatäpple och fetaost passar perfekt till.
Asiatisk fläskkarré, gurksallad med granatäpple & sötsur dressing 14 propoints
2 portioner
2 portioner nudlar
300 g benfri fläskkarré
1/2 paket sockerärtor
1 spray olja
Sås:
1 1/2 msk japansk soja
1 1/2 msk sweet chilisås
1/2 msk råsocker
0,25 vitlök
0,5 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
Dressing:
1/2 lime, saften
1/2 msk ljussirap
1/2 msk japansk soja
Gurksallad:
1/2 gurka
1/2 röd lök
1/2 pkt fetaost max 10%
1/4 röd chilifrukt
1/2 granatäpple
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
300 g benfri fläskkarré
1/2 paket sockerärtor
1 spray olja
Sås:
1 1/2 msk japansk soja
1 1/2 msk sweet chilisås
1/2 msk råsocker
0,25 vitlök
0,5 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
Dressing:
1/2 lime, saften
1/2 msk ljussirap
1/2 msk japansk soja
Gurksallad:
1/2 gurka
1/2 röd lök
1/2 pkt fetaost max 10%
1/4 röd chilifrukt
1/2 granatäpple
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
Skiva och skär köttet i strimlor. Blanda samman ingredienserna till såsen, soja, sweet chili, råsocker, riven vitlök, salt och peppar. Dela sockerärtorna.
Bryn köttet runt om i olja och häll på lite av såsen i taget när köttet är brynt. Köttet ska inte koka i såsen utan fastna runt om och ge fin färg och göra det härligt geggigt. Tillsätt sockerärtor mot slutet.
Blanda samman ingredienserna till dressingen.
Dela gurkan i fyra delar på längden, skär i bitar. Skala och hacka rödlöken, smula fetaosten grovt, kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt i en skål.
Halvera granatäpplet och banka ur kärnorna, blanda ner i gurksalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar