tisdag 20 januari 2015

Asiatisk fläskkarré, gurksallad med granatäpple & sötsur dressing 14 propoints

Här har jag hittat ett riktigt smarrigt recept.


Japaninspirerad nudelrätt med många goda smaker som får smaklökarna att jubla. Den svala gurksalladen med granatäpple och fetaost passar perfekt till.

Asiatisk fläskkarré, gurksallad med granatäpple & sötsur dressing 14 propoints
2 portioner

2 portioner nudlar
300 g benfri fläskkarré
1/2 paket sockerärtor
1 spray olja

Sås:
1 1/2 msk japansk soja
1 1/2 msk sweet chilisås
1/2 msk råsocker
0,25 vitlök
0,5 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Dressing:
1/2 lime, saften
1/2 msk ljussirap
1/2 msk japansk soja

Gurksallad:
1/2 gurka
1/2 röd lök
1/2 pkt fetaost max 10%
1/4 röd chilifrukt
1/2 granatäpple

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.

Skiva och skär köttet i strimlor. Blanda samman ingredienserna till såsen, soja, sweet chili, råsocker, riven vitlök, salt och peppar. Dela sockerärtorna.

Bryn köttet runt om i olja och häll på lite av såsen i taget när köttet är brynt. Köttet ska inte koka i såsen utan fastna runt om och ge fin färg och göra det härligt geggigt. Tillsätt sockerärtor mot slutet.

Blanda samman ingredienserna till dressingen.

Dela gurkan i fyra delar på längden, skär i bitar. Skala och hacka rödlöken, smula fetaosten grovt, kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt i en skål.
Halvera granatäpplet och banka ur kärnorna, blanda ner i gurksalladen.

Servera med dom kokta nudlarna. Och toppa med dressingen.

Det är viktigt att du inte häller på allt för mycket av såsen på en gång när du steker köttet. Pytsa i lite efterhand. Det får inte koka! Det ska vara härligt krispigt när det är klart.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar