Ett gammalt fiskrecept sedan tidigare bjuds det på men det toppas av Fredriks sliders (minihamburgare) till förrätt. Absolut ingen klockren kombination på meny, men nu blev det så!
Sliders 7 propoints
2 portioner
120 gram nötfärs
2 skivor parmaskinka
4 små skivor brie
1 rödlök
1 tsk socker
1 spray olja
1 msk bbq sås
Sallad
2 skivor vitt bröd
Börja med att skiva rödlök och steka mjuk i lite olja. Pudra över socker och tillsätt bbq såsen. Låt koka ihop & smaka av med salt och peppar.
Forma 4 små biffar av färsen, stansa ut 8 rundlar av brödet.
Stek köttet hastigt. Montera sliders med sallad, rödlöksmarmelad, brie & parmaskinka.
Smörstekt torskrygg med skummig jordärtskockssås 10 propoints
2 portioner
300 g urbenad torskrygg eller fryst
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
10 gram smält smör
4 potatis
2 morötter
Sås:
1 st scharlottenlök
1 st jordärtskocka
1 dl matlagningsgrädde max 15%
1 dl lättmjölk
1/2 msk konc fiskfond
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk pressad citronsaft
1/2 msk färsk dragon eller inlagd
Sätt ugnen på 125°. Gnid in fisken med salt och peppar. Skala och hacka lök och jordärtskocka. Fräs dem i smör i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka upp och koka på svag värme tills jordärtskockoan är mjuk, ca 7 min.
Torka av fisken och bryn den runt om. Lägg den i en ugnssäker form och häll över smöret. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min tills innertemperaturen är 50° eller fisken känns fast.
Lägg citron och dragon i såsen och mixa den slät och skummig. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med såsen, kokta morötter och kokt potatis.
TIPS:
Mixa med mixerstav precis vid ytan, så blir såsen skummig.
1 st scharlottenlök
1 st jordärtskocka
1 dl matlagningsgrädde max 15%
1 dl lättmjölk
1/2 msk konc fiskfond
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk pressad citronsaft
1/2 msk färsk dragon eller inlagd
Sätt ugnen på 125°. Gnid in fisken med salt och peppar. Skala och hacka lök och jordärtskocka. Fräs dem i smör i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt grädde, mjölk och fond. Låt koka upp och koka på svag värme tills jordärtskockoan är mjuk, ca 7 min.
Torka av fisken och bryn den runt om. Lägg den i en ugnssäker form och häll över smöret. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 min tills innertemperaturen är 50° eller fisken känns fast.
Lägg citron och dragon i såsen och mixa den slät och skummig. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med såsen, kokta morötter och kokt potatis.
TIPS:
Mixa med mixerstav precis vid ytan, så blir såsen skummig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar