Hallå där. Idag bjuder jag på ett nytt recept smaksatt av rosépeppar. Lite speciell smak men mycket mycket gott tillsammans med färsbiffarna.
Rosépepparbiffar 12 propoints
4 portioner
500 g nötfärs
1 st morot, riven
1 st liten gul lök, finhackad
1 st ägg
1 st ägg
2 msk vatten
Salt & vitpeppar
Salt & vitpeppar
1 tsk olja till stekning
Sås
2 tsk grovmalen rosépeppar
2,5 dl matlagningsgrädde max 15%
1 dl fraiche 5%
1/2 köttbuljongtärning
Sås
2 tsk grovmalen rosépeppar
2,5 dl matlagningsgrädde max 15%
1 dl fraiche 5%
1/2 köttbuljongtärning
1/2 tsk soja
1 msk tomatpuré
1 msk tomatpuré
8 potatis
Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ägg, vatten, salt, peppar och lök i en bunke. Blanda sedan ner riven morot och färs och blanda väl.
Forma till 8 biffar och stek i en stekpanna med lite olja tills de fått fin färg.
Lägg sedan ner biffarna i en gratängform och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Häll ur spadet som blir i gratängformen i en kastrull och blanda ner crème fariche, matlagningsgrädde, soja, tomat pure, grovmalen rosépeppar och köttbuljong. Rör om, låt koka upp och häll över biffarna, ställ in allt i ugnen några minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar