söndag 13 oktober 2013

Söndagsstek på skinka 8 propoints


Idag blev det riktigt klassisk matlagning i familjen Linds hus. Söndagsstek. Gott, enkelt & såååå god sås. Och bonus med extra smarrig matlåda.

Söndagsstek på skinka 8 propoints
6 portioner

ca 1,2 kg skinkstek
2 gul lök
2 äppel
2 vitlöksklyfta
1 morot
4-6 st katrinplommon
2 köttbuljong tärning
Salt & vitpeppar
1 tsk malen ingefära
5 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena redning
12 potatis
Lite fett till stekning


Krydda steken och stek den hastigt i en stekgryta så den får färg. Lägg ner katrinplommon, lök, äppel och morot i bitar och buljongtärning. Häll på vatten.

Stek långsamt till den når en temperatur av ca 75 grader. Ca 1-1,5 timme.

Ta upp steken och låt vila. Sila skyn och koka upp med grädden. Smaka av och krydda ev lite mer. Red av med maizena.

Servera steken i skivor med den goda såsen och kokt potatis och gärna lite grönsaker som tex broccoli eller brysselkål.



Bon apetit!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar