Idag blev det riktigt klassisk matlagning i familjen Linds hus. Söndagsstek. Gott, enkelt & såååå god sås. Och bonus med extra smarrig matlåda.
Söndagsstek på skinka 8 propoints
6 portioner
ca 1,2 kg skinkstek
2 gul lök
2 äppel
2 vitlöksklyfta
1 morot
4-6 st katrinplommon
2 köttbuljong tärning
Salt & vitpeppar
1 tsk malen ingefära
5 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk maizena redning
12 potatis
Lite fett till stekning
Krydda steken och stek den hastigt i en stekgryta så den får färg. Lägg ner katrinplommon, lök, äppel och morot i bitar och buljongtärning. Häll på vatten.
Stek långsamt till den når en temperatur av ca 75 grader. Ca 1-1,5 timme.
Ta upp steken och låt vila. Sila skyn och koka upp med grädden. Smaka av och krydda ev lite mer. Red av med maizena.
Servera steken i skivor med den goda såsen och kokt potatis och gärna lite grönsaker som tex broccoli eller brysselkål.
Bon apetit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar