Ragu med rigatoni 13 propoints
5 portioner
400 g pasta rigatoni (eller valfri mängd)
500 g nötfärs
1 spray olja
1 stor eller 2 små gul lök
4 dl grönsaksbuljong
120 g Philadelphia Vitlök & Örter max 12%
60 g riven parmesan
Salt och nymald svartpeppar
Koka upp pastavatten med salt i en stor kastrull.
Finhacka löken. Stek löken försiktigt i lite olja tills den mjuknat och fått fin färg.
Tillsätt köttfärsen och stek den ordentligt tillsammans med löken. Häll bort eventuellt fett, tillsätt grönsaksbuljongen och låt sjuda utan lock i 30 minuter under omrörning. Tillsätt vatten vid behov.
Koka under tiden pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Blanda Philadelphia-osten med köttfärsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Häll av pastan, tillsätt köttfärssåsen och rör om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar