onsdag 16 oktober 2013

Ragu med rigatoni 13 propoints

Här kommer ett recept hämtat från Philadelphias hemsida. Helt ok men inget man hoppar ur stolen av.

Ragu med rigatoni 13 propoints
5 portioner

400 g pasta rigatoni (eller valfri mängd)
500 g nötfärs
1 spray olja
1 stor eller 2 små gul lök
4 dl grönsaksbuljong
120 g Philadelphia Vitlök & Örter max 12%
60 g riven parmesan
Salt och nymald svartpeppar

Koka upp pastavatten med salt i en stor kastrull.

Finhacka löken. Stek löken försiktigt i lite olja tills den mjuknat och fått fin färg.

Tillsätt köttfärsen och stek den ordentligt tillsammans med löken. Häll bort eventuellt fett, tillsätt grönsaksbuljongen och låt sjuda utan lock i 30 minuter under omrörning. Tillsätt vatten vid behov.
Koka under tiden pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Blanda Philadelphia-osten med köttfärsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Häll av pastan, tillsätt köttfärssåsen och rör om.

Garnera med färskriven parmesan och servera genast.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar