I helgen var vi på finlandskryss, alltid lika kul men det tar på krafterna. Orkade dock baka lussebullar i söndags. Receptet hittar ni här. Det är min systers recept och godare lussebullar får ni leta efter. Vi äter inte så många själva utan ett gäng ska sparats till jul & tas med till svärmor.
Det är inte alltid så lätt att hitta inspiration & laga nya rätter, så ni får ha lite tålamod med mig. Här kommer nått nytt, enkelt & gott.
Det är inte alltid så lätt att hitta inspiration & laga nya rätter, så ni får ha lite tålamod med mig. Här kommer nått nytt, enkelt & gott.
Fläskkotlett med svamp 9 propoints
2 portioner
2 st fläskkotletter a 125 gram
1 spray olja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
200 g svamp, blandad
1 st vitlöksklyftor, hackade
1/2 st citron, skal
0,75 dl matlagningsgrädde max 15%
Persilja, rikligt med grovt skuren
Sätt ugnen på 100°.
2 st fläskkotletter a 125 gram
1 spray olja
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
200 g svamp, blandad
1 st vitlöksklyftor, hackade
1/2 st citron, skal
0,75 dl matlagningsgrädde max 15%
Persilja, rikligt med grovt skuren
Sätt ugnen på 100°.
Bryn fläskkotletterna hastigt i olja i en stekpanna, tills de fått fin färg.
Salta och peppra.
Lägg över i en ugnsfast form.
Stek kotletterna klara i ugnen, innertemperatur 65 grader
Stek svampen i olivolja på hög värme i en stekpanna några minuter.
Tillsätt vitlök och citronskal, stek ytterligare 1 minut.
Häll på grädde och låt koka ihop något.
Smaka av med salt och peppar.
Vänd ner persiljan i såsen och servera den till kotletterna tillsammans med råstekt potatis & haricots verts.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar