Kycklingwok med ris & ägg 10 propoints
2 portioner
220 gram kycklingfilé
1/2 morot
1/2 gul lök
10 sockerärtor
10 cm purjolök
300 gram vitkål
1 vitlöksklyfta
2 msk hoisinsås
1 msk Teriyakisås
1 msk kycklingfond
Salt & vitpeppar
1 spray olja
2 ägg
1 dl ris
Strimla kyckling & bryn i lite olja. Lägg åt sidan. Stek strimlad vitkål, morot & gul lök. Tillsätt såserna och woka en stund. Lägg i strimlade sockerärtor, skivad purjolök & hackad vitlök.
Tillsätt kycklingen och låt allt koka samman.
Salta & peppra.
Servera med kokt ris & stekt ägg.
Imorgon blir det klassiskt & svenskt, missa inte det!
Over & out!
Hej! Vilken bra och användbar blogg! Jag undrar hur du får det stekta ägget sådär stiligt och högt? Emma
SvaraRaderaTack! Ägget är stekt i en cooking ring. Bra till mycket.
SvaraRadera