torsdag 17 oktober 2013

Kycklingwok med ris & ägg 10 propoints

Idag har jag varit och fixat naglarna, såg ut som f-n.... 8 veckor sedan sist pga diverse avbokningar så det var verkligen dax. Men nu är jag fin och fick komma hem till god middag som maken lagat.

Kycklingwok med ris & ägg 10 propoints
2 portioner

220 gram kycklingfilé
1/2 morot
1/2 gul lök
10 sockerärtor
10 cm purjolök
300 gram vitkål
1 vitlöksklyfta
2 msk hoisinsås
1 msk Teriyakisås
1 msk kycklingfond
Salt & vitpeppar
1 spray olja

2 ägg
1 dl ris

Strimla kyckling & bryn i lite olja. Lägg åt sidan. Stek strimlad vitkål, morot & gul lök. Tillsätt såserna och woka en stund. Lägg i strimlade sockerärtor, skivad purjolök & hackad vitlök.

Tillsätt kycklingen och låt allt koka samman.

Salta & peppra.

Servera med kokt ris & stekt ägg.



Imorgon blir det klassiskt & svenskt, missa inte det!

Over & out!













2 kommentarer:

  1. Hej! Vilken bra och användbar blogg! Jag undrar hur du får det stekta ägget sådär stiligt och högt? Emma

    SvaraRadera
  2. Tack! Ägget är stekt i en cooking ring. Bra till mycket.

    SvaraRadera