Ljummen sallad med havskräftor, champinjoner, avokado och dragonmajonnäs 6 propoints
4 portioner
16 havskräftor
120 g champinjoner
2 spray olja
salt och peppar
1 avokado
Blandad sallad, gärna med spenat & isberg
Dragonmajonnäs:
1/2 dl majonnäs
1/2 tsk hackad färsk eller torkad dragon
1/4 msk chilisås
1/4 citron
Skala havskräftstjärtarna.
Dragonmajonnäs:
Blanda majonnäs med dragon och chilisås.
Smaksätt med några droppar citronsaft. Ha ev i lite vatten om du vill ha tunnare sås.
Skölj och skiva champinjonerna. Stek dem i olja, krydda med salt och peppar. Dela avokado. Skiva på längden.
Lägg upp sallad, champinjoner, avokado och havskräftor på tallrikar. Ringla över dragonmajonnäsen.
Ugnsstekt torskfilé med sandefjordsmör 15 propoints
2 portioner
300 gram torskfilé
1 msk smör
3/4 dl matlagningsgrädde max 15%
60 gram smör
1/2 msk citronsaft
1 msk finhackad persilja
salt & peppar
4 st Kokt potatis
Sockerärtor
Salta & peppra fisken, stek torsken i smör 1 min på varje sida. Lägg på lock och ställ åt sidan ett par minuter. Färdig vid en temperatur av 56 grader.
Koka upp grädde och reducera till hälften. Vispa ner kallt smör, lite åt gången tills såsen tjocknar. Smaka av med citronsaft, salt & vitpeppar. Ha i persilja precis före servering.
Servera torsken med kokt potatis, sockerärtor & sandefjordssmöret.
Asiatisk mangoglass med kokoschips 6 propoints
Färsk eller konserverad ananas
1/2 dl kokoschips
Färsk citronmeliss
Lägg alla ingredienser till glassen i en stavmixerbunke. Mixa väl tills du har en jämn glass.
Toppa glassen med kokoschips och ananas samt citronmeliss och servera direkt.
300 gram torskfilé
1 msk smör
3/4 dl matlagningsgrädde max 15%
60 gram smör
1/2 msk citronsaft
1 msk finhackad persilja
salt & peppar
4 st Kokt potatis
Sockerärtor
Salta & peppra fisken, stek torsken i smör 1 min på varje sida. Lägg på lock och ställ åt sidan ett par minuter. Färdig vid en temperatur av 56 grader.
Koka upp grädde och reducera till hälften. Vispa ner kallt smör, lite åt gången tills såsen tjocknar. Smaka av med citronsaft, salt & vitpeppar. Ha i persilja precis före servering.
Servera torsken med kokt potatis, sockerärtor & sandefjordssmöret.
Asiatisk mangoglass med kokoschips 6 propoints
2 portioner
Receptet är från tv-programmet Klockan nio hos stjärnorna.
Glass:
1 dl frysta mangobitar
1/2 dl cashewnötter
1/2 msk honung
0,75 dl mellangrädde
1 dl frysta mangobitar
1/2 dl cashewnötter
1/2 msk honung
0,75 dl mellangrädde
Färsk eller konserverad ananas
1/2 dl kokoschips
Färsk citronmeliss
Lägg alla ingredienser till glassen i en stavmixerbunke. Mixa väl tills du har en jämn glass.
Toppa glassen med kokoschips och ananas samt citronmeliss och servera direkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar