Bookmaker toast med biff och pepparrot 10 propoints
2 portioner
2 biffar av bra kvalitet (ca 150g/st)
1 dl fraîche eller matyoghurt
1 msk grov skånsk senap
1 tsk dijonsenap
5 cm färsk pepparrot
2 äggulor
1/2 kruka huvudsallad
2 skivor gott bröd, typ surdegsbröd
1 spray olja till stekning
1 dl fraîche eller matyoghurt
1 msk grov skånsk senap
1 tsk dijonsenap
5 cm färsk pepparrot
2 äggulor
1/2 kruka huvudsallad
2 skivor gott bröd, typ surdegsbröd
1 spray olja till stekning
Rumstemperera köttet innan det ska stekas, salta och peppra på båda sidor.
Blanda fraîche tillsammans med båda senapssorterna och ställ åt sidan.
Stek köttet i olja på hög värme så det får yta, låt köttet ligga i stekpanna och vänd inte för mycket. Stek några minuter på varje sida och låt sedan köttet vila på en skärbräda innan det skärs upp.
Tvätta sallad och bryt fina blad till mackan. Skala och riv pepparrot.
Rosta brödskivorna och lägg upp på tallriken.
Stryk på senapscrèmen på varje macka, fortsätt med sallad och fina bitar skuret kött. Bygg sedan ett ”fågelbo” av pepparrot på varje macka och placera en äggula i.
Servera mackan genast med lite extra senapscrème till och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar