För övrigt är järpar ett roligt namn, eller?
Persiljejärpar 13 propoints
4 portioner
500 g nötfärs
1½ dl lättmjölk
1 dl ströbröd
1 dl finhackad persilja
1 riven gul lök
1 ägg
salt och peppar efter smak samt en liten nypa stevia
2 spray olja
Låt ströbrödet svälla i mjölken. Tillsätt färsen och blanda med salt och peppar. Blanda i ägget, persiljan och den rivna löken och en lite nypa stevia.
Forma ovala järpar. Olja en smord plåt och stek järparna i ca 25 min på 200 grader.
Vispa ur plåten med lite vatten, sila och använd till såsen!
Sås:
3 dl buljong (en blandning av urvispat stekspad & buljong från tärning)
1 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk soja,
Låt ströbrödet svälla i mjölken. Tillsätt färsen och blanda med salt och peppar. Blanda i ägget, persiljan och den rivna löken och en lite nypa stevia.
Forma ovala järpar. Olja en smord plåt och stek järparna i ca 25 min på 200 grader.
Vispa ur plåten med lite vatten, sila och använd till såsen!
Sås:
3 dl buljong (en blandning av urvispat stekspad & buljong från tärning)
1 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
1 tsk soja,
2 tsk vinbärsgelé
Koka upp buljongen. Häll i grädden och låt puttra på svag värme. Vispa ut vetemjölet i lite vatten och häll i såsen i en jämn stråle under omrörning. Tillsätt soja, vinbärsgelé och smaka av med salt och peppar.
Servera järparna med kokt potatis, kokt broccoli och gräddsås.
Koka upp buljongen. Häll i grädden och låt puttra på svag värme. Vispa ut vetemjölet i lite vatten och häll i såsen i en jämn stråle under omrörning. Tillsätt soja, vinbärsgelé och smaka av med salt och peppar.
Servera järparna med kokt potatis, kokt broccoli och gräddsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar