Sallad med varmrökt lax & örtdressing 13 propoints
2 portioner
250 gram varmrökt lax
4 st potatis
Mix sallad
Gurka
Tomater
2 ägg
Rödlök
Tomater
2 ägg
Rödlök
Sockerärtor
75 gram soja bönor
Örtsås:
75 gram soja bönor
Örtsås:
15 g färsk spenat
1⁄2 dl hackade örter, t ex dill, persilja och gräslök
Lite vatten
1/2 dl matyoghurt
Salt och peppar
1⁄2 dl hackade örter, t ex dill, persilja och gräslök
Lite vatten
1/2 dl matyoghurt
Salt och peppar
Koka potatisen i saltat vatten. Koka äggen och börja med dressingen.
Mixa spenat och örter med lite vatten. Blanda med matyoghurt och smaka av med salt och peppar.
Kyl äggen efter att de kokat klart och skär dem först vid servering.
Bryt loss köttet från fisken och ta bort eventuella ben och skinnet.
Skär löken tunt och skiva den kokta potatisen.
Fördela sallad och lägg på ett fat.
Toppa med potatis, lax, lök, ägg, sojabönor, strimlade sockerärtor, gurka & tomater.
Toppa med potatis, lax, lök, ägg, sojabönor, strimlade sockerärtor, gurka & tomater.
Servera dressingen på sidan om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar