onsdag 18 februari 2015

Färsbiffar med sursöt sås och ljummen sallad 13 propoints

Idag blev det riktig husmanskost.
Ett recept jag hittat på Hemmets journal. Härliga smaker som man inte kombinerar så ofta. Laga & njut.

Färsbiffar med sursöt sås och ljummen sallad 13 propoints
4 portioner

500 g köttfärs
salt, peppar
2 spray olja stekning

Sursöt pepparrotssås:
1 msk smör till stekning
2 msk vetemjöl
ca 4 dl buljong av tärning
1 dl matlagningsgrädde
2 msk riven pepparrot
ca 2 tsk vitvinsvinäger
ca 2 tsk strösocker
salt, peppar

Ljummen sallad:
ca 250 gram rotselleri)
4 morötter
1 msk olja
2 msk hackad persilja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
salt, peppar
70 g babyspenat

Garnera med:
Riven pepparrot
persilja

Servera med:
ugnsrostad potatis ( 8 st)

Forma färsen till biffar. Salta och peppra. Stek biffarna gyllene på båda sidor i en stekpanna med olja tills de är genomstekta.

Sursöt pepparrotssås:
Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Tillsätt buljong och koka under omrörning, 3–4 minuter. Tillsätt grädde, pepparrot, vinäger, socker, salt och peppar och koka upp. Smaka av såsen.

Ljummen sallad:
Skala persiljerötter/selleri och morötter och skär dem i sneda skivor eller strimlor. Koka i lättsaltat vatten i 2–3 minuter. Låt rinna av väl.
Vispa samman olja, persilja, vinäger, senap, salt och peppar. Skölj spenaten och vänd ner i dressingen tillsammans med rotfrukterna. Garnera med pepparrot och persilja.

Servera med ugnsrostad potatis.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar