Ett recept jag hittat på Hemmets journal. Härliga smaker som man inte kombinerar så ofta. Laga & njut.
Färsbiffar med sursöt sås och ljummen sallad 13 propoints
4 portioner
500 g köttfärs
salt, peppar
2 spray olja stekning
Sursöt pepparrotssås:
1 msk smör till stekning
2 msk vetemjöl
ca 4 dl buljong av tärning
1 dl matlagningsgrädde
2 msk riven pepparrot
ca 2 tsk vitvinsvinäger
ca 2 tsk strösocker
salt, peppar
Ljummen sallad:
ca 250 gram rotselleri)
4 morötter
1 msk olja
2 msk hackad persilja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
salt, peppar
70 g babyspenat
Garnera med:
Riven pepparrot
persilja
Servera med:
ugnsrostad potatis ( 8 st)
Forma färsen till biffar. Salta och peppra. Stek biffarna gyllene på båda sidor i en stekpanna med olja tills de är genomstekta.
Sursöt pepparrotssås:
Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Tillsätt buljong och koka under omrörning, 3–4 minuter. Tillsätt grädde, pepparrot, vinäger, socker, salt och peppar och koka upp. Smaka av såsen.
Ljummen sallad:
Skala persiljerötter/selleri och morötter och skär dem i sneda skivor eller strimlor. Koka i lättsaltat vatten i 2–3 minuter. Låt rinna av väl.
Vispa samman olja, persilja, vinäger, senap, salt och peppar. Skölj spenaten och vänd ner i dressingen tillsammans med rotfrukterna. Garnera med pepparrot och persilja.
Servera med ugnsrostad potatis.
500 g köttfärs
salt, peppar
2 spray olja stekning
Sursöt pepparrotssås:
1 msk smör till stekning
2 msk vetemjöl
ca 4 dl buljong av tärning
1 dl matlagningsgrädde
2 msk riven pepparrot
ca 2 tsk vitvinsvinäger
ca 2 tsk strösocker
salt, peppar
Ljummen sallad:
ca 250 gram rotselleri)
4 morötter
1 msk olja
2 msk hackad persilja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
salt, peppar
70 g babyspenat
Garnera med:
Riven pepparrot
persilja
Servera med:
ugnsrostad potatis ( 8 st)
Forma färsen till biffar. Salta och peppra. Stek biffarna gyllene på båda sidor i en stekpanna med olja tills de är genomstekta.
Sursöt pepparrotssås:
Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet. Tillsätt buljong och koka under omrörning, 3–4 minuter. Tillsätt grädde, pepparrot, vinäger, socker, salt och peppar och koka upp. Smaka av såsen.
Ljummen sallad:
Skala persiljerötter/selleri och morötter och skär dem i sneda skivor eller strimlor. Koka i lättsaltat vatten i 2–3 minuter. Låt rinna av väl.
Vispa samman olja, persilja, vinäger, senap, salt och peppar. Skölj spenaten och vänd ner i dressingen tillsammans med rotfrukterna. Garnera med pepparrot och persilja.
Servera med ugnsrostad potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar