tisdag 24 februari 2015

Lax med krämiga rotsaker 12 propoints

Oj oj oj, så löjligt enkelt & gott det här blev. Bör testas.

Lax med krämiga rotsaker 12 propoints
2 portioner

2 laxfiléer á 125gram
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 citron i klyftor

Krämiga rotsaker:
2 skalad och tärnad potatis
2 skalad och tärnad morot
ca 70 g skalad och tärnad rotselleri
ca 50 g grovt skuren vitkål
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
1 tsk smör
1/2 msk vetemjöl
Hackad dill
1/2 krm salt
1/2 krm peppar

Broccoli

Salta och peppra laxen. Stek laxen i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter. (innertemp 56 grader)

Koka rotsakerna och kålen i lättsaltat vatten tills de är knappt mjuka (ca 10 min ). Häll av vattnet och låt ånga av. Smält smör & pudra över mjöl. Tillsätt vatten, grädde och buljong och låt koka ihop. Blanda ihop rotsakerna, dillen och kålen med såsen. Värm hastigt.

Servera laxen tillsammans med rotsakerna, kokt broccoli & citron.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar