Lax med krämiga rotsaker 12 propoints
2 portioner
2 laxfiléer á 125gram
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 citron i klyftor
Krämiga rotsaker:
2 skalad och tärnad potatis
2 skalad och tärnad morot
ca 70 g skalad och tärnad rotselleri
ca 50 g grovt skuren vitkål
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
1/2 fiskbuljongtärning
1 tsk smör
1/2 msk vetemjöl
Hackad dill
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
Broccoli
Salta och peppra laxen. Stek laxen i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter. (innertemp 56 grader)
Salta och peppra laxen. Stek laxen i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter. (innertemp 56 grader)
Koka rotsakerna och kålen i lättsaltat vatten tills de är knappt mjuka (ca 10 min ). Häll av vattnet och låt ånga av. Smält smör & pudra över mjöl. Tillsätt vatten, grädde och buljong och låt koka ihop. Blanda ihop rotsakerna, dillen och kålen med såsen. Värm hastigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar