Hallå i kylan.
Ledsen att bloggen producerar dåligt med recept just nu. Lite mycket med allt möjligt så matlagningen blir lidande. Men idag får ni ett smarrigt recept att sätta tänderna i.
Kalvfärsbiffar med potatis, brysselkål & gräddsås 13 propoints
4 portioner
Biffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
500 g kalvfärs 12%
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm peppar
1 spray olja
4 portioner
4 potatis
1 nät brysselkål
Stevia
1 spray olja
1 tsk milda culiness
Biffar
1 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1 ägg
500 g kalvfärs 12%
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm peppar
1 spray olja
1 tsk milda culiness
Sås:
Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i såsen, låt det koka några minuter.
Sås
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl lättmjölk
1/2 köttbuljongtärning
2 tsk soja
Salt och peppar
1/2 msk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl lättmjölk
1/2 köttbuljongtärning
2 tsk soja
Salt och peppar
1/2 msk majsstärkelse
Skala & koka brysselkål. Dela på mitten.
Skala & dela potatis i mindre bitar. Spraya med olja, krydda med salt, peppar & örtkrydda. Kör i ugn på teflon folie i ca 20 minuter. Vid servering stek upp potatis & kål med lite stevia i olja & milda.
Biffar:
Biffar:
Rör ihop mjölken med ströbrödet och ägget i en bunke, låt det svälla några minuter.
Blanda ner färs, senap, salt och peppar. Forma smeten till 8 biffar (för 4 port). Bryn dem i matfettet i en stekpanna.
Blanda ner färs, senap, salt och peppar. Forma smeten till 8 biffar (för 4 port). Bryn dem i matfettet i en stekpanna.
Sås:
Blanda grädde och mjölk, smula i buljongtärningen. Häll det i stekpannan med biffarna och låt det koka upp under omrörning. Rör i sojan. Låt det puttra ca 6 minuter eller tills biffarnas innertemperatur är ca 70˚C. Smaka av med salt och peppar.
Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i såsen, låt det koka några minuter.
Servera biffar med potatis och brysselkål och den goda såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar