Hoppas allt är bra där ute? Själv har min nedräkning börjat, semestern börjar 6 december. Mot New orleans, Florida & kryss i karibien. Som vi längtar.
Men först lite ny mat. Laga & njut. Riktigt smarrigt.
Helstekt fläskfilé med bacondoftande risoni och örtsås 13 propoints
4 port
Helstekt fläskfilé
1 tsk salt
1msk smör (räknas ej)
1-2 krm svartpeppar, nymald
500 g fläskfilé
Örtsås
1msk smör (räknas ej)
1-2 krm svartpeppar, nymald
500 g fläskfilé
Örtsås
0,5 dl gräslök, hackad
1 dl vatten
1 msk konjak
1 st vitlöksklyfta, pressad
0,5 dl persilja, hackad
2 dl crème fraîche 15 %
1 msk dijonsenap
1 st grönsaksbuljongtärning
1 pkt kryddkrasse
Risoni
1 dl vatten
1 msk konjak
1 st vitlöksklyfta, pressad
0,5 dl persilja, hackad
2 dl crème fraîche 15 %
1 msk dijonsenap
1 st grönsaksbuljongtärning
1 pkt kryddkrasse
Risoni
0,5 tsk salt
2 st tomater
0,5 dl persilja, hackad
1/2 gul paprika
1/2 pkt bacon, (70 g)
25 gram lök, rostad
2 dl risoni
Örtsås:
2 st tomater
0,5 dl persilja, hackad
1/2 gul paprika
1/2 pkt bacon, (70 g)
25 gram lök, rostad
2 dl risoni
Örtsås:
Sätt ugnen på 150°.
Lös buljongtärningen i vattnet. Tillsätt crème fraiche, senap, konjak och vitlök. Låt såsen sjuda 1 minut på svag värme.
Blanda ner gräslök, persilja och kryddkrasse. Ställ åt sidan och värm såsen före servering.
Blanda ner gräslök, persilja och kryddkrasse. Ställ åt sidan och värm såsen före servering.
Fläskfilé:
Putsa köttet och dela eventuellt filén i två bitar. Salta och peppra. Stek i smör runt om tills köttet fått fin färg. Lägg över i en ugnssäker form. Stek klart mitt i ugnen till 67° innertemperatur ca 40 min. Låt köttet vila övertäckt 10-15 min innan det skärs upp.
Risoni:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar