Fetafyllda färsbiffar med tomat och basilikagräddsås 13 propoints
4port.
Färsbiffar:
500 gram nötfärs
4 msk sodavatten, eller vanligt vatten
2 msk ströbröd
1 st ägg
1 gul lök, finhackad
2 msk hackad basilika
75 gram fetaost max 10%
salt
svartpeppar
2 spray olja
Sås:
1 msk hackad basilika
1 dl finhackad gul lök
4 dl hönsbuljong
1 tsk smör
3 st tomater
2 tsk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
Till servering
pressad potatis
sockerärtor
Färsbiffar
Blanda ströbröd, mineralvatten och ägg. Rör om blandningen och låt den svälla i ca 10 minuter.
Tillsätt färsen, finhackad lök, smulad fetaost och basilikan. Smaka av färsen med salt och peppar. Dela färsen i 8 delar och forma till biffar. Bryn dem i olja i panna.
Sås
Bryn löken och smöret gyllenbrunt, pudra på vetemjölet. Tillsätt hönsbuljongen under omrörning. Lägg kvisttomaterna i såsen och låt dem koka sönder. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar (det går att tillsätta lite stevia också).
Tillsätt basilikan och mixa såsen slät och häll över pannbiffarna. Låt allt puttra en stund.
Servera med pressad potatis och nykokta sockerärter.
ser smarrigt ut, viktväktar jag med :)
SvaraRaderaKarin