4 portioner
100 g blandad sallad
1 gul paprika
1/2 blomkål
1/2 gurka
500 g strimlad lövbiff
1 tsk olja
2 skivad rödlök
1 skivad vitlöksklyfta
2 strimlade morötter
150 g sockerärter
150 g färsk spenat
80 gram fetaost 10%
1 mango
2 msk japansk soja
1 tsk vittvinsvinäger
1 msk råsocker
80 gram fetaost 10%
1 mango
2 msk japansk soja
1 tsk vittvinsvinäger
1 msk råsocker
Dressing:
6 msk teriyakisås
6 msk teriyakisås
3 msk balsamvinäger
2 tsk fransk senap
4 msk vatten
Strimla lövbiffen & blanda med soja, råsocker & vinäger.
Blanda samman dressingen.
Strimla lövbiffen & blanda med soja, råsocker & vinäger.
Blanda samman dressingen.
Bryn köttet hastigt i het stekpanna i hälften av oljan. Häll över på ett fat och ställ åt sidan så länge. Gör samma sak med små blomkålsbuketter.
Fräs lök, vitlök och morötter i resten av oljan. Tillsätt sockerärter och låt dem fräsa med någon minut.
Häll i dressingen och vänd ner spenaten, blomkålen och köttet. Fördela över salladen. Garnera med smulad fetaost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar