tisdag 2 december 2014

Gnocchi med kyckling, kantarell, tomat och bladspenat 11 propoints

Idag är det vår förlovnings dag. Vi sa när vi gifte oss att nu kanske man inte firar det längre men va fan, man ska ta tillfället i akt & fira så mycket man bara kan.

En god pasta, en flaska chablis & rosor stod & väntade när man kom hem idag. Min man är bra han.

Gnocchi med kyckling, kantarell, tomat och bladspenat 11 propoints
2 pers

300 gram Kycklingbröstfilé
2 port färsk gnocchi
1 msk smör
200 g kantareller
0,75 dl  dl matlagningsgrädde
1/2 msk kycklingfond
1/2 dl vatten
1/2 påse bladspenat
1/2 ask körsbärstomater, halverade
Salt & peppar

Koka Gnocchin enligt anvisningar, låt rinna av. 

Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem i en teflonpanna med lite smör tillsammans med kantarellerna. Koka upp vatten, buljong & grädde, koka ihop & smaka av med salt och peppar. 

Stek på den kokta gnocchin, tillsätt kyckling & svamp. Vänd ner såsen & spenaten.
Servera direkt med halverade körsbärstomater och ev lite färsk basilika.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar