onsdag 12 november 2014

Pankopanerad torskrygg med remouladsås 12 propoints

Idag blir det fisk. Äter betydligt mycket mer fisk nu sedan jag insett att det finns riktigt bra fryst fisk. Tex torskrygg. Visst, det blir aldrig lika gott som med färsk men det funkar. Och så mycket enklare med planeringen. Bara ta ut ur frysen på morgonen, inte behöva oroa sig för om det finns färsk fisk på butiken eller inte.

Pankopanerad torskrygg med remouladsås 12 propoints
2 portioner

300 gram torskrygg
1 dl pankoströbröd
1 ägg
1 dl matlagningsyoghurt 8%
1 msk lättmajonnäs
40 gram pickles
2 st Hela ättiksgurkor
Salt, peppar & curry
4 potatisar

Hacka pickles & gurka i små bitar. Blanda med matyoghurt & majonnäs. Och smaka av med salt, peppar & curry. Vill man dryga ut remouladen så kan man tillsätta lite lag från pickels eller vatten.

Skala & koka potatis.

Salta & peppra fisken och doppa i uppvispat ägg och panerad sedan i pankoströbröd.

Lägg på en ugnsplåt täckt med teflonfolie och stek dem ca 15 min på 225 grader. Vänd fisken en gång under tiden. Vill du ha lite yta kan man köra grillelementet lite, passa så du inte bränner dom bara.
Den är klar vid ca 54 grader.

Supersmarrigt. Och en flaska en flaska Sommartider av Per Gessle, helt OK faktiskt hur tacky det än låter. Passade väldigt bra till maten.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar