Pankopanerad torskrygg med remouladsås 12 propoints
2 portioner
300 gram torskrygg
1 dl pankoströbröd
1 ägg
1 dl matlagningsyoghurt 8%
1 msk lättmajonnäs
40 gram pickles
2 st Hela ättiksgurkor
Salt, peppar & curry
4 potatisar
Hacka pickles & gurka i små bitar. Blanda med matyoghurt & majonnäs. Och smaka av med salt, peppar & curry. Vill man dryga ut remouladen så kan man tillsätta lite lag från pickels eller vatten.
Skala & koka potatis.
Salta & peppra fisken och doppa i uppvispat ägg och panerad sedan i pankoströbröd.
Lägg på en ugnsplåt täckt med teflonfolie och stek dem ca 15 min på 225 grader. Vänd fisken en gång under tiden. Vill du ha lite yta kan man köra grillelementet lite, passa så du inte bränner dom bara.
Den är klar vid ca 54 grader.
Supersmarrigt. Och en flaska en flaska Sommartider av Per Gessle, helt OK faktiskt hur tacky det än låter. Passade väldigt bra till maten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar