Sista dagen med Linas matkasse. Har varit en kul vecka att buzza Linas matkasse.
Supergod middag detta, en riktigt somrig måltid. Kör detta på grillen i sommar så kan det aldrig bli fel.
Grekisk fläskkarré med tzatsiki och medelhavssallad 14 propoints
2 portioner
300 gram fläskkarré i bit, centimeter tjocka skivor
1/2 msk torkad oregano
1 msk olja
1/2 msk honung
1/2 tsk sambal oelek
1/2 citron, skalet finrivet
1 vitlöksklyfta pressad
1/4 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
Dela karrén i skivor och lägg i en skål. Tillsätt oregano, olja, honung, sambal, citronskal, pressad vitlök, salt & peppar. Rör om ordentligt och låt stå ett tag.
Tzatsiki:
1/4 gurka
1 dl rysk yoghurt 17%
1/2 vitlöksklyfta, pressad
1 krm salt
Svartpeppar
Grovriv gurkan & pressa ur saften. Lägg i en skål. Rör ner yoghurt, vitlök, salt & peppar. Ställ kallt.
Sallad:
1 dl matvete
2 tomater
1/4 gurka
1/2 rödlök
1/4 kruka oregano
1/2 msk olja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 citron, saften
Salt & svartpeppar
Koka matvete enl anvisning på förpackningen.Tärna tomater & gurka. Finhacka rödlök & oregano. Lägg allt i en salladsskål. Tillsätt matvete, olja, vinäger, pressad citron, salt & peppar.
Hetta upp en stekpanna och stek det marinerade köttet ca 3-4 min på varje sida eller tills det är genomstekt.
Lägg upp karré, sallad & tzatsiki på en tallrik.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar