måndag 23 september 2013

Vinbärsfilé 10 propoints

Idag gjorde jag min man extra lycklig då det blev vad han kallar "pärer med sås" till middag, och visst jag kan bara instämma. Kött, potatis & sås är ju grymt gott. Här med en riktigt god sås.

Vinbärsfilé 10 propoints
4 portioner

500 gram fläskfilé
olja
Salt & svartpeppar

Sås:
2 1/2 dl matlagningsgrädde max 15%
1 1/2 dl vatten
1 tsk smör
1/2 -1 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
3 msk vinbärsgele
1/2 tsk malen ingefära
1/2 - 1 tsk soja
Gärna lite färska vinbär

8 potatis
Broccoli

Smält smör, rör ner mjöl och spä med grädde & vatten. Låt koka upp under omrörning.
Smula i buljong. Smaksätt med gele, ingefära och soja.
Låt såsen koka ca 5 min.

Skär köttet i lagom skivor. Stek fiäskfilén i lite olja och lägg på tallrik, häll över sås och strö över vinbär om det finns.

 Servera med kokt potatis & kokt broccoli.


Bon aptit!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar