Idag gjorde jag min man extra lycklig då det blev vad han kallar "pärer med sås" till middag, och visst jag kan bara instämma. Kött, potatis & sås är ju grymt gott. Här med en riktigt god sås.
Vinbärsfilé 10 propoints
4 portioner
500 gram fläskfilé
olja
Salt & svartpeppar
Sås:
2 1/2 dl matlagningsgrädde max 15%
1 1/2 dl vatten
1 tsk smör
1/2 -1 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
3 msk vinbärsgele
1/2 tsk malen ingefära
1/2 - 1 tsk soja
Gärna lite färska vinbär
8 potatis
Broccoli
Smält smör, rör ner mjöl och spä med grädde & vatten. Låt koka upp under omrörning.
Smula i buljong. Smaksätt med gele, ingefära och soja.
Låt såsen koka ca 5 min.
Skär köttet i lagom skivor. Stek fiäskfilén i lite olja och lägg på tallrik, häll över sås och strö över vinbär om det finns.
Servera med kokt potatis & kokt broccoli.
Bon aptit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar