Dagens middag blev himla god. Vi hade medium stora tortilla i skåpet men det går lika bra med 4 stora istället.
Kycklingtortilla 13 propoints
4 portioner
1/2 purjolök
1 burk champinjoner
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 burk Arla kökets lätt crème fraiche tomat basilika 13%
Salt & vitpeppar
Färsk basilika
150 gram riven ost max 11%
8 st medium stora tortilla eller 4 stora
1 burk Arla kökets lätt crème fraiche tomat basilika 13%
Salt & vitpeppar
Färsk basilika
150 gram riven ost max 11%
8 st medium stora tortilla eller 4 stora
Sallad.
Sätt ugnen på 175 grader.
Tärna kycklingen, strimla purjolöken, hacka löken. Stek lök, svamp & purjolök och kyckling var för sig och krydda med salt & peppar och basilika. När kycklingen är färdig tillsätt lök, svamp & pressad vitlök och crème fraîche och låt allt puttra samman några minuter. Fördela sedan röran på tortillabröden tillsammans med färsk basilika och rulla till rullar, och lägg dem i en ugnsform och strö över osten.
Sätt ugnen på 175 grader.
Tärna kycklingen, strimla purjolöken, hacka löken. Stek lök, svamp & purjolök och kyckling var för sig och krydda med salt & peppar och basilika. När kycklingen är färdig tillsätt lök, svamp & pressad vitlök och crème fraîche och låt allt puttra samman några minuter. Fördela sedan röran på tortillabröden tillsammans med färsk basilika och rulla till rullar, och lägg dem i en ugnsform och strö över osten.
Grädda mitten av ugnen i ca 10 min tills osten har smält och fått lite färg.
Servera rullarna med en sallad.
Gott, gotti gott gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar