Lite mitt i veckan såhär så kör vi en lyxig sallad. Mycket gott. Fast det kan ju knappt bli annat med dessa goda ingredienser.
Förberedelserna är dessutom i full gång, på lördag är det dax för Kockduellen igen och vi står som värdar. Så håll ögonen öppna för lite kulinariska höjdpunkter.
Kasslersallad 12 propoints
2 portioner
200 g kassler
1/2 tsk olja
Blandad sallad
125 g körsbärstomater
1 avokado
2 hårdkokta ägg
50 g hårdost max 17%
2 msk gräslök
salt, peppar
1 msk hasselnötter
Blandad sallad
125 g körsbärstomater
1 avokado
2 hårdkokta ägg
50 g hårdost max 17%
2 msk gräslök
salt, peppar
1 msk hasselnötter
Dressing:
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk olivolja
2 tsk vatten
1/2 tsk worcestershiresås
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk worcestershiresås
1 tsk dijonsenap
Strimla kasslern och fräs den i en stekpanna med olja, så den får lite färg. Låt svalna.
Skölj salladen. Dela tomaterna och gröp ur och skär avokadoköttet i bitar. Skala och skär äggen i bitar och tärna osten.
Blanda sallad, kassler, tomater, avokado, ägg och ost. Strö över klippt gräslök och grovt hackade nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar