onsdag 4 september 2013

Taylors & Jones korv, Potatissallad med brännvinsost 12 propoints

Idag var det dags att testa ännu en av de korvar vi tillverkade när vi var på korvkurs på Taylors & Jones.

Taylors & Jones korv, Potatissallad med brännvinsost 12 propoints
4 portioner

Potatissallad är en klassiker till korven. Här är en lyxig variant med riven brännvinsost som sätter smak.

4 st Tayors & Jones korv Beef & Black pepper

8 st kokta potatis, gärna färskpotatis
200 g sockerärter
2 vårlökar
1/2 rödlök
1 dl riven brännvinsost max 17%
1 kruka romansallad

Dressing:
2 tsk dijonsenap
1-1 1/2 tsk vinäger, valfri sort
2 msk olja
2 msk vatten
2 nypa salt

Lägg korven på ett smörpapper på en ugnsplåt. Stek 10 minuter i ugn 200 grader, vänd och stek ytterligare 10 minuter.

Skölj salladen och låt den rinna av ordentligt.
Skölj sockerärtorna och skär i bitar på diagonalen.
Dela den kalla potatisen i bitar. Skiva löken.
Varva sallad, potatis, sockerärtor, riven ost och lök i en skål strax före serveringen.
Rör ihop dijonsenap och vinäger och vispa sedan i olja och vatten. Salta lätt.

Drissla dressingen över salladen eller servera den till den stekta korven.

Over & out!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar