torsdag 5 september 2013

Köpenhamnsbiff med hemlagat potatismos 9 propoints

Torsdag och jag har jobbat sent. Och eftersom min man är den bästa mannen i hela världen väntade en ny god maträtt på bordet när jag kom hem. Detta måste ni testa.

Köpenhamnsbiff med hemlagat potatismos 9 propoints
6 portioner

Färsbiff
500 g nötfärs 10%


1 dl ströbröd
1 1/2 dl lättmjölk
10 potatisar
1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 gula lökar
1/2 tsk olja
2 msk milda culiness
3 dl grönsaksbuljong
1 msk kinesisk soja
4 tomater
100 g riven ost max 10%

Potatismos
10 potatisar
1 1/2 dl lättmjölk
2 msk milda culiness

Sätt ugnen på 200ºC.

Blanda ströbröd och mjölk, låt det svälla ca 10 minuter. 

Rör färsen med saltet. Blanda ner ströbrödsblandningen och peppar. Lägg färsen i en ugnssäker form. Sätt in den mitt i ugnen ca 15 minuter.

Skala, skiva och stek löken i olja. Blanda buljong och soja. Skiva tomaterna.
Lägg löken runt om köttfärsen, häll buljongblandningen runt om. Lägg på tomater och ost. Sätt in ytterligare ca 20 minuter. 

Servera köttfärsbiffen med potatismos.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar