4 portioner
3 st päron, t.ex. Kaiser Alexander
2 msk muscovadosocker, ljust
1 msk smör
2 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
2 st äggulor
1 msk konjak, kan uteslutas
citronmeliss, till garnering
1. Skala päronen och skär dem i klyftor.
2. Strö över muscovadosocker.
3. Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme.
4. Låt päronen kallna och lägg dem i portionsskålar.
5. Vispa grädden hårt.
6. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den bara blir mjuk. Rör sedan tills den smälter (Ljus choklad är extra värmekänslig).
7. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
8. Rör först i lite av grädden och sedan resten.
9. Smaksätt eventuellt med konjak.
10. Klicka moussen ovanpå päronen.
11. Låt moussen stå någon timme i kylen före servering.
Toppa moussen med krokant, riven mörk choklad & citronmeliss.
Krokant kan man lätt göra själv med smält socker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar