söndag 24 februari 2013

Mjölkchokladmousse

Mjölkchokladmousse
4 portioner

3 st päron, t.ex. Kaiser Alexander
2 msk muscovadosocker, ljust
1 msk smör
2 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
2 st äggulor
1 msk konjak, kan uteslutas
citronmeliss, till garnering


1. Skala päronen och skär dem i klyftor.

2. Strö över muscovadosocker.

3. Stek dem mjuka i smör i en stekpanna på svag värme.

4. Låt päronen kallna och lägg dem i portionsskålar.

5. Vispa grädden hårt.

6. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den bara blir mjuk. Rör sedan tills den smälter (Ljus choklad är extra värmekänslig).

7. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning.

8. Rör först i lite av grädden och sedan resten.

9. Smaksätt eventuellt med konjak.

10. Klicka moussen ovanpå päronen.

11. Låt moussen stå någon timme i kylen före servering.

 Toppa moussen med krokant, riven mörk choklad & citronmeliss.

Krokant kan man lätt göra själv med smält socker.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar