Vi hade kassler i frysen & massa vitkål i kylen, då fick det bli det här idag!
Kål- och äppelwok med kassler 8 propoints
4 portioner
700 gram vitkål
2 st syrliga äpplen
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk honung
1 dl matlagningsgrädde
0,5 kruka(or) persilja
2 spray olja
Sås
2 dl Creme fraiche max 15%
1 msk sweet chilisås
pressad citron
salt och peppar
Blanda creme fraiche med sweet chili och smaka av med salt och peppar.
500 gram kassler
Olja
Skär kålen i bitar. Kärna ur och skär äpplena i
klyftor.
Fräs kålen i olja i stekpannan i ca 10 min tills den blir mjuk. Blanda i äppelklyftorna och fräs 3-5 min. Salta och peppra efter smak. Ringla över honung och tillsätt grädden. Koka ihop.
Skiva kassler & stek i lite olja ca 1 min på båda sidor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar