onsdag 6 februari 2013

Fetaostbakad laxfilé med matvete sallad 14 propoints


Nu har jag legat hemma sjuk i två dagar, förkylningen från hell, antagligen är det väl influensan.

Planerade denna rätten i måndags, men eftersom jag mår skit var det inte jättekul att laga mat.
Det blev gott i alla fall. Säger Fredrik, jag känner inte så mycket!

Fetaostbakad laxfilé med matvete sallad 14 propoints
2 portioner

2 laxfileér a 150 gram
50 gram fetaost 10%
2 msk fraiche 5%
Hackad persilja
1/2 dl matvete
vatten enligt anvisningar på paketet
1/2 gurka, tärnad
1 liten avocado, tärnad
6 små kvisttomater, klyftade
1/2 rödlök, finhackad
Sockerärtor
Sallad
1/2 apelsin i bitar
Ett par droppar balsamico
1 tsk pressad citron
1/2 msk Olja
1 tsk honung
Salt & svartpeppar.

Koka matvete enligt anvisningarna på paketet.

Mosa fetaost & blanda med fraiche & honung och bre på laxfileerna, grilla i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Rör ihop olja, citron, honung, balsamico, vatten och salt & peppar till en dressing.

Blanda gurka, tomat, rödlök, avocado, apelsin, sockerärtor och sallad med den kokta matveten. Rör ner dressingen.

Lägg den grillade laxen på salladen & servera.

Smaklig spis!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar