tisdag 17 mars 2015

Pankopanerad torsk med stuvad spenat & pepparrotssås 12 propoints

Klassisk fiskrätt på menyn idag. Mums!

Pankopanerad torsk med stuvad spenat & pepparrotssås 12 propoints
Portioner: 2

2 bitar torskrygg à ca 125
1/2 uppvispat ägg
1 dl pankoströbröd
1/2 krm vitpeppar
1/4 tsk salt

Pepparrotssås:
1/2 msk smör eller margarin
1  msk vetemjöl
1 1/2  dl hönsbuljong
1  dl mellanmjölk
1-2 tsk sherryvinäger eller vitvinsvinäger
1  msk riven pepparrot

Spenat:
125g fryst bladspenat
1/2 msk smör
1/2 msk mjöl
1/2 gul lök 
1 dl mellanmjölk
Salt, vitpeppar & muskot

Tina spenaten.

Salta & peppra fisken i och vänd den i ägg & ströbröd. Låt paneringen torka några min innan fisken stekes.

Sås:
Smält matfettet till såsen i en kastrull och rör ner vetemjölet. Tillsätt, hönsbuljongen, mjölken, vinägern och den rivna pepparroten. Låt såsen sjuda ca 5 min.

Spenatstuvning:
Fräs finhackad lök i smör i en kastrull. Pudra över mjölet och rör om.
Tillsätt mjölken och rör om. Låt stuvningen puttra i minst 5 minuter och rör då och då.
Krama ur vätskan ur spenaten och tillsätt till stuvningen och låt koka någon minut.
Smaka av spenatstuvningen med salt, vitpeppar och muskot

Lägg fisken på en ugnsplåt täckt med teflonfolie och stek dem ca 15 min på 225 grader. Vänd fisken en gång under tiden. Vill du ha lite mer yta kan man köra grillelementet lite på slutet, passa så du inte bränner dom bara. Den är klar vid ca 54 grader.

Servera torskfiléerna med pepparrotssåsen, spenaten, kokt potatis , dill och citronklyftor.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar