Nu blir det tyst ett par dagar då bloggen & bloggerskan åker till Spanien över helgen. Men återkommer inom kort med nya recept. Tills dess får ni ha det så bra.
Gratinerad kyckling med senap och basilika 12 propoints
2 portioner
1 gul lök
2 kycklingfiléer á 125 gram
1 tsk olja
Salt och peppar
1 tomat
1/4 kruka basilika
1 dl mellangrädde
1/2 vitlöksklyfta
1 msk senap, gärna dijonsenap
1/2 msk chili sås
1/2 msk soja
1 dl risoni
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skär löken i klyftor.
Bryn kycklingen och löken i oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form. Skär tomaterna i bitar och lägg i formen. Hacka basilikan och strö över.
Vispa grädden lätt. Pressa ner vitlöken i grädden och vänd ner senap, chilisås och soja, krydda med peppar. Bred grädden över kycklingen. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
Servera kycklingen med risoni och gärna en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar