Hallå alla julfirare.
Nu är man hemma efter en skön semester, och efter en jul med kanske lite för mycket av det goda är det dax att kicka igång med lite propoints beräknade maträtter igen va?
Jobbade idag men maken stod vid spisen och kokade ihop nått riktigt gott, receptet hittat på arla.se men funkar efter lite justering.
Helt klart att rekommendera.
Italienska biffar i medelhavssås 14 propoints
4 portioner
500 g köttfärs
1 1⁄2 msk potatismjöl
1 dl lättmjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rivet citronskal
5 st soltorkade tomater i olja
2 1⁄2 dl matlagningsgrädde
1⁄2 tsk salvia
salt och peppar
500 g köttfärs
1 1⁄2 msk potatismjöl
1 dl lättmjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rivet citronskal
5 st soltorkade tomater i olja
2 1⁄2 dl matlagningsgrädde
1⁄2 tsk salvia
salt och peppar
1 spray olja
8 potatis
1 spray olja
Skala & dela potatisen. Lägg på folie, spraya med olja & krydda efter tycke & smak. In i ugn 225 grader ca 25 minuter.
Blanda färsen med potatismjöl, mjölk, salt, peppar och citronskal. Forma jämnstora biffar. Stek dem i lite olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp biffarna och gör ren pannan. Hacka tomterna. Blanda grädde och tomater i stekpannan, lägg i biffarna. Låt puttra ca 2 min. Smaka av med salvia, salt och peppar.
Servera med råstekt potatis och sallad.
Skala & dela potatisen. Lägg på folie, spraya med olja & krydda efter tycke & smak. In i ugn 225 grader ca 25 minuter.
Blanda färsen med potatismjöl, mjölk, salt, peppar och citronskal. Forma jämnstora biffar. Stek dem i lite olja i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp biffarna och gör ren pannan. Hacka tomterna. Blanda grädde och tomater i stekpannan, lägg i biffarna. Låt puttra ca 2 min. Smaka av med salvia, salt och peppar.
Servera med råstekt potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar