Idag var det maken som stod vid spisen igen och då blev det lite asiatiskt.
2 port
Marinad
1/2 st Apelsin
1/2 msk Ingefära - färsk
1 st klyfta Vitlök
2 krm Sambal Oelek
1 msk Japansk soja
1 msk olja
1/2 msk Vitvinsvinäger
1/4 msk Honung Flytande
1/2 krm Svartpeppar
Kyckling
300 g Kycklingfile
1/2 msk olja
1/2 Broccoli
Tillbehör
1 dl ris
Marinad:
Marinad
1/2 st Apelsin
1/2 msk Ingefära - färsk
1 st klyfta Vitlök
2 krm Sambal Oelek
1 msk Japansk soja
1 msk olja
1/2 msk Vitvinsvinäger
1/4 msk Honung Flytande
1/2 krm Svartpeppar
Kyckling
300 g Kycklingfile
1/2 msk olja
1/2 Broccoli
1/2 pkt sockerärtor
1/2 msk Majsstärkelse
1/2 dl Vatten
1/2 msk Majsstärkelse
1/2 dl Vatten
Tillbehör
1 dl ris
Marinad:
Ta fram en stor bunke. Skölj och riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Skala och riv ingefära och vitlök. Tillsätt sambal oelek (efter smak och tycke), soja, olja, vinäger, honung och peppar. Blanda om och tillsätt kycklingfiléerna. Låt de marinera i kylen minst 10 minuter men gärna längre om du har tid.
Tillbehör:
Tillbehör:
Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Kyckling:
Kyckling:
Skölj och dela broccolin i buketter. Skölj sockerärtorna. Hetta upp en stekpanna med lite olja. Skaka av marinaden från kycklingen och stek filéerna på medelvärme så att de blir helt genomstekta. Tillsätt broccolibuketterna och låt de mjukna en aning. Tillsätt sockerärtorna. Pudra över maizenamjöl och slå på marinad och vatten och låt de småputtra ca 3 minuter.
Servera ingefärskycklingen tillsammans med ris.
Servera ingefärskycklingen tillsammans med ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar