onsdag 3 december 2014

LAX MED BALSAMICOSÅS OCH PÄRON 12 propoints

Idag serveras det lax med god sås. Och det här blir det sista receptet på ett par veckor då det är dax för lite semester.
På lördag drar vi till New Orelans för att sedan åka vidare mot florida & sen en kryssning i karibien med celebrity cruises. Åh så underbart.

Vi ses här om ett par veckor.

LAX MED BALSAMICOSÅS OCH PÄRON 12 propoints
2 port

250 g laxfilé
1⁄2 tsk salt
1⁄2 krm svartpeppar

Sås:
1 1⁄4 dl matlagningsgrädde
1⁄2 msk balsamvinäger
1⁄2 msk konc kycklingfond
1⁄4 tsk japansk soja
1⁄2 tsk oregano
1⁄4 msk majsstärkelse
1 msk pumpakärnor
1 st päron
1 msk smör
1⁄4 dl hackad gräslök

Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Blanda samman grädde, vinäger, fond, soja, oregano och majsstärkelse. Häll det i formen och strö pumpakärnor på laxen. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min. 

Dela päronen i bitar och ta bort kärnorna. Stek päronen i smör i en stekpanna och lägg dem runt laxen vid servering. Strö över gräslök.

Servera med en fräsch sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar