torsdag 31 juli 2014

Grillad flankstek med melonyoghurt & citronpotatis 13 propoints

Ikväll har vi lite grillkväll med härliga Anna på besök & passar på att bjuda på nått helt nytt, flankstek är ju i ropet så varför inte.

Grillad flankstek med melonyoghurt & citronpotatis 13 propoints
4 portioner

2 st Flankstek, ca 800 g
Salt & peppar

Melonyoghurt:
1/2 honungsmelon
1/2 tsk salt
2 dl matyoghurt
1 kruka oregano eller mynta

Citronpotatis:
600 g nykokt färskpotatis
rivet skal och saft från 1 citron
1 msk flytande honung
1 msk olja
1 kruka persilja
Ruccola

Blanda en dressing på citronsaft, - skal, honung, olja och hackad persilja. Dela och vänd potatisen i dressingen & tillsätt lite ruccola. Salta med lite flingsalt.

Dela den halva melonen och skär i klyftor och grilla. Skär resterande melon i små bitar. Lägg bitarna i en sil och salta, låt rinna av i ca 15 minuter. Torka lätt av med hushållspapper. Hacka örten. Blanda alla ingredienser till yoghurten. Smaka av med svartpeppar och ev mer salt.

Krydda & grilla flanksteken i ca 4 minuter på varje sida över medelvarm grill. Ca 58 grader innertemp.

Skär upp köttet på tvärsen och servera flanksteken med yoghurt och citronpotatis.






2 kommentarer:

  1. Åhh tusen tack för detta recept (smakade fantastiskt) du är "klockren" på att sätta smaker tycker jag och min fru. Hoppas att det kommer flera recept från dig som skulle skriva kokbok eller arbeta som kock!!
    Göran med fru

    SvaraRadera
  2. Hej Göran med fru,

    Vad glad jag blir för sådan härlig feedback. Sånt som får mig att fortsätta blogga. Hoppas kunna bidra med fler goda recept framöver, tills dess finns det ju ett gäng här på bloggen.

    Mvh Cecilia

    SvaraRadera