Tillbaka i Stockholm efter en 16 dagars turné runt om i Sverige, Danmark & Tyskland. Haft mycket kul, bra väder & ätit på tok för onyttigt så nu är det skönt att komma hem och skärpa till kosten lite.
Börjar med goda grillade kycklingsouvlaki, så gott & så slankt.
Kycklingsouvlaki med tzatsiki & sallad 10 propoints
2 port
Kycklingsouvlaki
400 g kycklingfilé
1 1/5 msk olja
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sallad
50 g mix sallad
50 g fetaost max 23%
Sockerärtor
Röd lök
Tomater
Gurka
Tzatziki:
1/4 gurka
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt max 8%
1/2 vitlöksklyfta
Salt
Skär kycklingen i tärningar. Blanda ihop resterande ingredienser till souvlakin till en marinad och lägg kycklingen i denna. Marinera ett par timmar eller över natten.
Fortsätt med tzatzikin. Riv gurkan grovt och pressa ur vattnet. Blanda med yoghurten, pressad vitlök och lite salt.
Blanda salladen.
Trä upp den marinerade kycklingen på grillspett. Stek eller grilla tills kycklingen är genomstekt, ca 5-8 min.
Tips!! Om du låter köttet rinna av och inte penslar det under grillning behöver man inte räkna poängen!
Ät & njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar