Idag var det tillbaka på jobb för min del men maken har även denna veckan ledigt så han står får recepten & matlagningen den här veckan. Gott & nyttigt.
Laga, ät & njut!
Halstrad lax med sommarsalsa 12 propoints
4 portioner
500 gram laxfilé i portionsbitar
3/4 msk + 1/2 tsk stevia
8 potatisar
salt, svartpeppar
1 msk + 4 spray olja
Salsa
2 nektariner
1 kruka dill
1/2 röd lök
1 msk vittvinsvinäger
Pepparrotskräm
1 bit pepparrot, ca 3 cm
2 dl kesella 1%
Rör ihop 3/4 msk stevia, 1 tsk salt &1 krm peppar. Strö blandningen på laxen och låt stå i rumstemperatur i 20 min.
Skrubba & koka potatisen i saltat vatten, gärna med dillstjälkar.
Salsa: Kärna ur & tärna nektarinerna. Finhacka dillen. Skala & finhacka löken. Rör ihop allt och tillsätt vinäger, 1/2 tsk stevia, 1 msk olja, 2 krm salt & 1 krm peppar. Låt stå.
Kräm: Skala och riv pepparroten och blanda med kesella, 1/2 tsk salt & 1 krm peppar.
Stek laxen 2-3 min på varje sida. Fördela salsan över laxen. Servera med potatis & pepparrotskräm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar