måndag 21 juli 2014

Halstrad lax med sommarsalsa 12 propoints

Idag var det tillbaka på jobb för min del men maken har även denna veckan ledigt så han står får recepten & matlagningen den här veckan. Gott & nyttigt.

Laga, ät & njut!

Halstrad lax med sommarsalsa 12 propoints
4 portioner

500 gram laxfilé i portionsbitar
3/4 msk + 1/2 tsk stevia
8 potatisar
salt, svartpeppar
1 msk + 4 spray olja

Salsa
2 nektariner
1 kruka dill
1/2 röd lök
1 msk vittvinsvinäger

Pepparrotskräm
1 bit pepparrot, ca 3 cm
2 dl kesella 1%

Rör ihop 3/4 msk stevia, 1 tsk salt &1 krm peppar. Strö blandningen på laxen och låt stå i rumstemperatur i 20 min.

Skrubba & koka potatisen i saltat vatten, gärna med dillstjälkar.

Salsa: Kärna ur & tärna nektarinerna. Finhacka dillen. Skala & finhacka löken. Rör ihop allt  och tillsätt vinäger, 1/2 tsk stevia, 1 msk olja, 2 krm salt & 1 krm peppar. Låt stå.

Kräm: Skala och riv pepparroten och blanda med kesella, 1/2 tsk salt & 1 krm peppar.

Stek laxen 2-3 min på varje sida. Fördela salsan över laxen. Servera med potatis & pepparrotskräm.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar