söndag 27 juli 2014

Varmrökt lax med primörsallad 10 propoints

Har varit ensam hemma hela helgen & ätit lax i dagarna tre, men idag testade jag ett nytt recept. Mycket gott.

Varmrökt lax med primörsallad 10 propoints
2 portioner

300 gram varmrökt lax

Potatissallad:
250 gram potatis
100 gram morötter, gärna knippmorötter
100 gram grön sparris
50 gram rädisor
50 gram sockerärtor
0,75 dl fraîche max 5%
1 msk lättmajonnäs
1/2 msk grov senap
1 krm salt
vitpeppar


Skala eller skrubba potatisen. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter. Häll av och låt sedan potatisen svalna.

Skrubba eller skala morötter. Slanta dem i sneda skivor. Koka dem mjuka i fem minuter i lite saltat vatten. Häll av och låt svalna.

Skölj och skär sparrisen i ca 3 cm bitar. Koka den mjuk i ca 4 minuter i saltat vatten. Häll av och låt svalna.

Skölj, rensa och skär rädisor & sockerärtor i skivor.

Tärna den kokta potatisen.

Blanda ihop potatis, rädisor, morötter och sparris med creme fraiche, majonnäs samt senap, salt och peppar.

Servera med den varmrökta laxen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar