Har varit ensam hemma hela helgen & ätit lax i dagarna tre, men idag testade jag ett nytt recept. Mycket gott.
Varmrökt lax med primörsallad 10 propoints
Varmrökt lax med primörsallad 10 propoints
2 portioner
Potatissallad:
250 gram potatis
100 gram morötter, gärna knippmorötter
100 gram grön sparris
50 gram rädisor
50 gram sockerärtor
0,75 dl fraîche max 5%
1 msk lättmajonnäs
1/2 msk grov senap
1 krm salt
vitpeppar
Skala eller skrubba potatisen. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter. Häll av och låt sedan potatisen svalna.
Skrubba eller skala morötter. Slanta dem i sneda skivor. Koka dem mjuka i fem minuter i lite saltat vatten. Häll av och låt svalna.
100 gram morötter, gärna knippmorötter
100 gram grön sparris
50 gram rädisor
50 gram sockerärtor
0,75 dl fraîche max 5%
1 msk lättmajonnäs
1/2 msk grov senap
1 krm salt
vitpeppar
Skala eller skrubba potatisen. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter. Häll av och låt sedan potatisen svalna.
Skrubba eller skala morötter. Slanta dem i sneda skivor. Koka dem mjuka i fem minuter i lite saltat vatten. Häll av och låt svalna.
Skölj och skär sparrisen i ca 3 cm bitar. Koka den mjuk i ca 4 minuter i saltat vatten. Häll av och låt svalna.
Skölj, rensa och skär rädisor & sockerärtor i skivor.
Tärna den kokta potatisen.
Blanda ihop potatis, rädisor, morötter och sparris med creme fraiche, majonnäs samt senap, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar