fredag 15 augusti 2014

Torskfilé med spenatkräm, rädisor & räkor 11 propoints

Här kommer ett recept jag hittade i DN, mycket smarrigt. Skönt med "vanlig mat" efter allt Grekiskt ;)

Torskfilé med spenatkräm, rädisor & räkor 11 propoints
2 portioner

300 gram torskfilé
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk smör
125 g räkor med skal
4 rädisor
1/2 tsk olja
1/2 tsk pressad citron

Spenatkräm
100 g färsk spenat
1/2 schalottenlök
1/2 vitlöksklyfta
1 spray olja
1/2 dl crème fraîche 15%
1/2 krm slat
1/2 krm nymald svartpeppar

Garnering
Ärtskott

Tillbehör
300 g kokt färskpotatis

Spenatkräm:
Skala och finhacka lök & vitlök. Fräs löken i lite olja tills den är glansig. Tillsätt spenaten och låt all vätska koka in. Mixa spenaten helt slät med crème fraîche. Krydda med salt & peppar.

Skala räkorna. Ansa och halvera rädisorna på längden. Blanda räkor & rädisor med olja & citronsaft. Smaka av med salt & peppar.

Skär fisken i portionsbitar och krydda med salt & peppar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min. Vänd fisken och stek den ytterligare ca 2-3 min.

Lägg upp fisk & spenatkräm på tallrikar. Fördela räkor & rädisor runt om och garnera med ärtskott. Servera med kokt potatis.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar