Här kommer ett recept jag hittade i DN, mycket smarrigt. Skönt med "vanlig mat" efter allt Grekiskt ;)
Torskfilé med spenatkräm, rädisor & räkor 11 propoints
2 portioner
300 gram torskfilé
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk smör
125 g räkor med skal
4 rädisor
1/2 tsk olja
1/2 tsk pressad citron
Spenatkräm
100 g färsk spenat
1/2 schalottenlök
1/2 vitlöksklyfta
1 spray olja
1/2 dl crème fraîche 15%
1/2 krm slat
1/2 krm nymald svartpeppar
Garnering
Ärtskott
Tillbehör
300 g kokt färskpotatis
Spenatkräm:
Skala och finhacka lök & vitlök. Fräs löken i lite olja tills den är glansig. Tillsätt spenaten och låt all vätska koka in. Mixa spenaten helt slät med crème fraîche. Krydda med salt & peppar.
Skala räkorna. Ansa och halvera rädisorna på längden. Blanda räkor & rädisor med olja & citronsaft. Smaka av med salt & peppar.
Skär fisken i portionsbitar och krydda med salt & peppar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min. Vänd fisken och stek den ytterligare ca 2-3 min.
Lägg upp fisk & spenatkräm på tallrikar. Fördela räkor & rädisor runt om och garnera med ärtskott. Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar