tisdag 29 juli 2014

Kyckling BBQ med matvetesallad 10 propoints

Härliga underbara sommar. Varma kvällar, tropiska nätter, det här är vi inte bortskämda med, nu får vi passa på att njuta.

Klart vi grillar ikväll.

Kyckling BBQ med matvetesallad 10 propoints
2 portioner

1 dl matvete
3 knippmorötter
1/2 gurka
1/2 knippe rädisor
rivet skal av 1/2 citron
1/2 msk citronjuice
1 tsk flytande honung
1/4 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Ärtskott
Ruccola

300 g kycklingfilé
3/4 tsk salt
1 krm peppar
1 dl barbequesås

Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
Slanta & koka morötterna i lättsaltat vatten ca 5 min. Skala gurkan. Skiva gurka och rädisor tunt.

Putsa kycklingen. Krydda med salt och peppar och blanda med hälften av barbecuesåsen i en bunke.
Grilla runtom tills de är genomstekta, innertemp 72 grader. Pensla med resterande sås under grillningen. 

Blanda matvete, gurka, rädisor, citronskal, juice, honung, olja, salt och peppar.
Vänd ner ärtskotten, ruccola och morötterna och servera med kycklingen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar